Steaket sütni nem nehéz. Igazából logisztikai feladat: mit hová, mennyi ideig.
Kell hozzá marha hátszín, só, bors, seprenyő, olaj és stopperóra. Az időmérés a kritikus pont: ha jól átsültet akarunk (márpedig), akkor 1-1 percet kell nagy lángon sütni mindkét oldalát, aztán 3-3 percet kis lángon, mindkét oldalán. Egyszerre 2 fér a serpenyőbe, és 6 db kis szeletet sütöttem ki. Ez tehát 3 kör, ami egyesével 8 perc, tehát az elkészítési idő nettó 24 perc, 6 szelet esetén.
Ezt azért tudtam kiszámolni, mert azok a 3-3 percek rendkívül unalmasak, de ahhoz túl rövid időtartamok, hogy valamibe belekezdj, pl. mosogatásba vagy ilyesmi. A serpenyőt bámulni is unalmas, ráadásul fáj is, mert fröccsen az olaj, úgyhogy tisztes távolságba kell állni, a stopperórával karöltve. Ezért lehet fejben közben mindenféle statisztikákat készíteni.
Én végül azt találtam ki, hogy átjártam táncolni a másik szobába 2 perceket, így olyan voltam, mint aki jókedvűen főz és táncol közben.
Végül finom lett, csak nem sült eléggé át. Lehet, hogy emelni kéne oldalanként 0.5 perccel a kis lángon sütést. És akkor lehet újraszámolni a statisztikát.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
166396 2011.07.14. 21:48:22
10290 2011.07.14. 23:37:18