Van egy új receptünk. Kicsit olyan, mint a Walking Dead: ha elmondom mi van benne, nem tűnik izginek, de ha megízleled, rájössz, hogy ez a tuti. Kicsit félve írom le: póréhagyma torta.
Francia étel, és közepesen pepecs elkészíteni, 2 ember másfél óra alatt megvan vele, sütéssel együtt. Csomó olyan dolog kell hozzá, ami nekünk alapból nem képezte a jól felszerelt konyhánk részét, mint pl. sodrófa és tortaforma, de ezeket fokozatosan beszereztük. Azért írom, hogy fokozatosan, mert a sodrófát első alkalommal kiváltottuk egy borosüveggel (ami viszont mindig van itthon). De másodjára nem gagyiztunk, vettünk sodrófát is.
A lényeg, hogy tésztát kell gyúrni, kibélelni vele a tortaformát, elősütni (ezalatt ki kell tömni sütőpapírba bújtatott rizzsel, hogy ne púposodjon fel - sütőpapírt is vettünk), aztán beletenni a tölteléket, ami megpárolt póréhagyma összekeverve tojással, tejszínnel, sóval-borssal, szerecsendióval, aztán az egészet vissza a sütőbe, 40 perc és már fújkálhatod is, hogy lehessen enni.
A szerecsendióval történt, hogy nem ott kerestem, ahová tettem, hanem ott, ahová anyukám tette gyerekkoromban a saját konyhájában (az evőeszközök alatti fiókban). Ezek ilyen mélyen gyökerező beidegződések, az pedig furcsa, hogy tudtam gyerekkoromban, hogy hol a szerecsendió.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
166396 2012.02.16. 08:58:08
10290 2012.02.16. 15:12:30
bab 2012.02.17. 15:20:22