HTML

Friss topikok

  • chilloutblog: jaj! én mindenképp kíváncsi vagyok a folytatásra (2014.08.28. 21:53) Vége
  • dormany: @chilloutblog: már van 2 rész a 2. évadból, úgy látom. A menő ügyvédeket nem vágom egyelőre, de ho... (2014.07.21. 23:01) Masters of sex
  • dormany: @chilloutblog: na jó, elárulom. (2014.07.20. 20:51) Megint wakeboard, ne olvasd el!
  • dormany: @Thia*: jaj de jó köszi!!! (2014.05.21. 18:36) Blog
  • abc: egyik török ismerősöm szerint mindegyik férfi biszex ezért andalognak... (2014.05.02. 20:07) Törökbe 2. avagy rosszkor rossz helyen

Címkék

90210 (5) agyatlan (2) álom (4) bk (3) blog (3) breki (4) busong (1) candy (1) Címkék (4) dallas (1) ego (3) én (1) endre (2) ezvan (3) film (2) gay (1) hetkoznapi (2) jégkorszak (1) kedvencszó (3) keprejtveny (16) koszt (1) L (3) lakás (24) lesbian (1) london (4) melo (65) melrose (5) mozi (3) nagymama (1) olvasom (17) Park (4) prága (4) rém (1) rockband (2) South (4) squash (1) szerintem (4) színház (1) szülfel (1) szülinap (1) tévé (19) Tilla (21) Tódi (9) unalmas (3) vakbél (2) wakeboard (1) word (2) Címkefelhő

2014.04.12. 19:00 dormany

Tortilla

Ma tortilla készítésre adtam a fejem, mert volt a Nők Lapjában egy tönkölyös tortilla recept, ami direkt inzulin rezisztenseknek való. A tönkölylisztnek az a lényege, hogy egyrészt lassú felszívódású, másrészt minden ételt elront. Egyrészt fűrészpor ízt kölcsönöz, másrészt, ha sütsz vele, akkor nem úgy viselkedik, ahogy kéne.

Ennek a receptnek volt annyi esze, hogy kis fehér lisztet is előírt, így használható volt a tészta. Elég macerás, mert minden egyes tortillát sodrófával ki kell nyújtani vékonyra, és ekkor rájöttem, hogy lehetetlen kör alakúra csinálni, viszont kicsit olyan, mint amikor a felhőkben formákat keresünk, itt is volt Kis-és Nagymagyarország alakú, Románia és Ausztria alakú, több ország alakját nem ismerem fel, volt Balaton-forma (ezt nyilván elbasztam, mert nem lehet feltekerni), szóval ezzel remekül el lehet ütni pár unalmas órát, és akkor még az egyenkénti sütésről, és a csirkés töltelék elkészítéséről nem is beszéltem.

A főzéssel nekem az a bajom, hogy sokáig tart, macerás, koszos, és a végén maximum egy közepesen ehető étel kerül ki a kezeim közül, és utána még mosogatni is kell; de azt kell mondjam, ez a tortilla kifejezettem finom lett. Örüljünk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ballagamedve.blog.hu/api/trackback/id/tr546023761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása